Pages

vineri, 26 august 2011

Cum sa devii cel mai mare hacker din lume

Cel mai cunoscut hacker din toate timpurile, Kevin Mitnick, le da sfaturi celor care vor sa ii calce pe urme.
Cum sa devii cel mai mare hacker din lume
"Unii oameni cred ca tehnologia detine raspunsurile", spune cel mai cunoscut hacker din istorie, Kevin Mitnick. Pentru a-i inspira si pe altii sa foloseasca aparatura la maximum, dar si pentru a-si povesti viata, a lansat cartea "Ghost in the Wires: My Adventures as the World's Most Wanted Hacker" (Fantoma din cabluri: Aventurile mele ca cel mai cautat hacker din lume).
Kevin Mitnick povesteste cu lux de amanunte intamplarile care au dus la capturarea lui de catre autoritati, dar si modul in care a incercat sa afle informatii la care nu ar fi trebuit sa aiba acces. El a accesat calculatoare si retele ale celor mai mari companii din lume si, indiferent cat de rapide erau autoritatile, Mitnick era cu trei pasi inainte. Pentru el, indeletnicirea aceasta era un joc al increderii in sine si in reusita, dar si o incercare a-ti depasi limitele. Printre victimele lui se numara Motorola, Sun Microsystems si Pacific Bell.
Sursa:yoda.ro

joi, 25 august 2011

Nokia lanseaza ultimele telefoane cu Symbian

Nokia nu pare sa renunte deloc la ideea de a tine in viata sistemul de operare Symbian, care a consacrat compania. In aceste zile, finlandezii au lansat pe piata inca trei telefoane mobile care sunt "propulsate" de ultima versiune a sistemului de operare, denumita Belle, potrivit Wired.
Nokia 600, 700 si 701 sunt terminale cu ecrane senzitive. Modelul 600 este cel mai ieftin din noua serie.
Nokia inca tine cu dintii de Symbian
 Citeste mai multe pe hit.ro

Facebook sau Google+: ce ne oferă fiecare?

Google+ completează gama de servicii a Facebook şi oferă o platformă considerată mai sigură, motive pentru a atrage tot mai mulţi utilizatori.

Utilizatorii de reţele de socializare nemulţumiţi de Facebook nu aveau, până acum două luni, o alternativă reală la acesta. Însă, odată cu apariţia Google+, regula jocului s-a schimbat. Unul dintre argumentele folosite este cel al cifrelor. În două luni, Google+ a ajuns la peste 25 milioane de utilizatori, în timp ce Facebook a avut nevoie de zece luni pentru a atinge primul milion de membri, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.
Prin ce diferă ofertele
În primul rând, Google este un gigant care oferă, odată cu intrarea în reţea, şi accesul la toate celelalte servicii pe care le-a dezvoltat până acum. Dintre acestea se remarcă Gmail, Calendar, Docs, Chat, Picasa şi altele. Practic, Google+ este oferit în completarea unei game de servicii apreciate şi cunoscute deja de către mulţi utilizatori. De cealaltă parte însă, Facebook este liderul pieţei.
Are peste 750 milioane de utilizatori şi este cea mai cunoscută reţea de socializare. Întrebarea "Ai cont pe Facebook?" nu numai că se aude mult mai des în discuţii decât "Ai cont pe Google+?", dar tinde să devină mai populară şi decât "Ai messenger?". Dar "popular" nu înseamnă "perfect". Iar plângerile utilizatorilor de Facebook referitoare la modul greoi în care se fac setările, erorile apărute şi dificultatea de a şterge contul şi datele personale au fost tot atâtea motive de bucurie pentru Google+.
Model de business
Google+ este mai generos cu dezvoltatorii de jocuri, procentul din câştiguri luat de către gigantul online fiind de doar 5%. Facebook este mai scump, 30%, dar are avantajul liderului de piaţă. "Google ia 5%, pentru că nu are utilizatori", a afirmat sarcastic Sean Ryan, directorul Facebook care se ocupă de parteneriatele cu dezvoltatorii de jocuri. În ciuda ironiilor însă, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a început să acorde, de două luni încoace, o atenţie tot mai mare problemelor semnalate de către utilizatori.
La doar o zi după ce Google a anunţat că jocuri precum Zynga Poker şi Angry Birds, extrem de populare pe Facebook şi sistemele cu Android, ar putea fi disponibile pe Google+, Facebook a anunţat îmbunătăţirea platformei sale de jocuri.
Totodată, Facebook a informat recent că a simplificat procedurile de setare a gradelor de expunere a informaţiilor personale. Astfel, utilizatorii pot acum să ia decizii mult mai uşor în această privinţă, după ce, anul trecut, nu s-a ţinut prea mult cont de multele plângeri care existau în acest sens, potrivit Reuters.

Citiţi mai mult: Facebook sau Google+: ce ne oferă fiecare? - IT > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/facebook-sau-google-ce-ne-ofera-fiecare-943016.html#ixzz1W2S0mTC7
EVZ.ro

 
Powered by High tech Blog™