Targul expozitional Consumer Electronic Show nu ne-a adus in prim plan numai tablete, smartphone-uri sau laptop-uri. Segmentul componentelor PC a adus, de asemenea, multe noutati, care variaza de la flash drive-uri minuscule pana la console de joc hand-held sau primele memorii DDR4 din lume.
Exista o multime de componente la CES 2011 care ne pot aduce mai aproape de viitor. Si putini sunt cei care vor rezista tentatiei de a baga mana in portofel pentru a le achizitiona.
Gaming
Asadar, pe partea de gaming, atentia reflectoarelor a fost acaparata de Razer Switchblade, un computer cu ecran multitouch ultrasenzitiv de 7 inci, putin mai mic decat un notebook, insa mult mai puternic.
Este un gadget dedicat gamerilor, menit sa asigure o experienta mobila desavarsita. Razer Switchblade vine echipat cu o tastatura high-end programabila, a carei configuratie poate fi schimbata, in functie de jocul rulat.
Dispozitivul, care se afla inca la stadiul de concept, va fi pus in functiune de un processor Intel Atom si va rula pe Windows 7.
Compania producatoare s-a afiliat trendului si a dezvoltat conceptul cu un hard drive SDD de 128GB. Pe partea de conectivitate, Switchblade dispune de Wi-Fi, 3G, port HDMI, doua porturi USB si audio jack de 3.5 mm. Nu stiam sigur daca si cand va ajunge in magazine, insa cel mai probabil, daca va intra pe linia de productie va avea un pret situat in zona netbook-urilor.
Procesoare
In materie de procesoare, Microsoft a fost compania care a reusit sa uimeasca prin anuntul pe care l-a facut la CES. Gigantul a anuntat oficial ca urmatoarele sisteme de operare Windows vor avea suport pentru cip-urile bazate pe arhitectura ARM.
Nu stim exact daca Microsoft are un as in maneca pentru a rula actualele programe compatibile cu vechile procesoare (Intel si AMD) pe aceste ARM-uri sau daca pur si simplu vom fi nevoiti sa ne achizitionam versiuni noi.
Ceea ce este sigur, pentru moment, e faptul ca acest anunt al Microsoft va aduce unele schimbari in viitoarele versiuni ale Windows. In mod cert, arhitectura SoC permite sistemelor mai mici (precum tabletele) sa ruleze mai repede si mai eficient decat alte arhitecturi, avand in vedere ca necesita un timp mult mai mic de lag intre componente.
Si, totusi, ramane o intrebare: ce se va intampla cu vechiul Windows? Nu va faceti griji, nu pleaca nicaieri, ne-au asigurat cei de la Microsoft. Va continua sa functioneze si pe vechile cip-uri x86 de la Intel si AMD. Insa, modalitatea in care va reusi Microsoft sa le diferentieze (de la branding, la interfata, la caracteristici) ramane un mister.
La acest proiect, Microsoft a declarat ca lucreaza cu NVIDIA, Texas Intrumesnt si Qualcomm.
Tot in materie de procesoare, o alta noutate la CES a fost anuntul AMD, care a introdus procesoarele Fusion. Se pare ca dupa mai multi ani de demonstratii si promisiuni (si atat…), AMD va reusi, anul acesta, sa livreze procesoarele Fusion. Acestea includ chipset-uri grafice on-board si sunt destinate laptopurilor low-end, netbook-urilor si desktopurilor de capacitato mici.
Pentru mai multe noutati vizitati hit.ro
Sursa: Hit.ro