Pages

sâmbătă, 31 decembrie 2011

De ce ai cumpara un netbook cu sistem de operare Chrome?

Computerele portabile au castigat, in ultimii ani, foarte mult teren in fata desktopurilor PC. Tendinta este normala si vine odata cu evolutia performantei portabilelor. Laptopurile se afla insa intr-o faza de regres ca si cerere pe piata, iar acum portabilitatea suprema apartine netbook-urilor, tabletelor PC si, evident, telefoanelor mobile care tind sa egaleze performantele netbook-urilor. 
 
Recent, o noua "specie" (din punct de vedere software) de portabile si-a facut aparitia pe piata, dar nu prea multa lume pare sa fie interesata de noutate. Vorbim despre Chromebook-uri, mai exact despre netbook-urile cu sistem de operare Chrome OS de la Google si care ofera o experienta total diferita de ceea ce stia publicul consumator ca inseamna un portabil.

Online este cuvantul de ordine atunci cand vine vorba despre Chromebook. Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de device-uri, explica AllAboutEeepc.

 Ce este un Chromebook?

Daca nimeriti intr-un magazin IT in fata raftului cu netbook-uri, nu veti face, in mod sigur, diferenta intre un Chromebook si un netbook deja "clasic".

Chromebook-ul isi va arata adevarata fata in momentul in care veti porni portabilul si veti descoperi un sistem de operare cu totul nou, simplu si rapid, dar care are nevoie, pentru a va oferi o experienta similara celei oferite de un netbook normal, de internet.

Sistemul de operare Chrome OS de la Google functioneaza pe baza de internet. Teoretic, pentru cei care obisnuiesc sa stea cu orele pe internet, un Chromebook este solutia ideala.

Google isi lauda produsul afirmand ca este mai bun si mai rapid decat orice Windows atunci cand vine vorba despre navigarea pe internet sau utilizarea aplicatiilor web based.

Tot Google mai afirma despre Chrome OS ca booteaza in doar 8 secunde (lucru promis si de Microsoft pentru Windows 8).

 Sursa: hit.ro

China și-a dezvoltat propiul serviciu de localizare

satelliteDupă ce Rusia și-a pus la punct un serviciu de localizare prin satelit sub forma lui Glonass, a venit și rândul Chinei să anunțe că Beidou, corespondentul său la GPS și Glonass, este operațional, însă deocamdată numai pentru teritoriul Chinei.

În stadiul final, în 2020, serviciul va include 30 de sateliți și va acoperi întregul mapamond, însă până atunci, în 2012 vor fi lansați încă 6 sateliți față de cei de acum, care vor contribui la acoperirea regiunii Asia-Pacific.

Chinezii afirmă că serviciul va fi gratuit și că vor depune eforturi pentru ca acesta să fie interoperabil cu sistemul american GPS, cel rusesc Glonass și viitorul serviciu european Galileo.

Sursa: chip.ro

miercuri, 28 decembrie 2011

Licenţe prelungite pentru Vodafone şi Orange

Executivul a decis prelungirea licenţelor operatorilor de telefonie mobilă Vodafone România şi Orange România până la 31 decembrie 2012, fiecare dintre cele două companii urmând să plătească o taxă de 6,4 milioane de euro pentru anul viitor - valoare proporţională cu sumele plătite la obţinerea licenţelor în anul 1996, calculată de ANCOM pe baza indexării valorilor istorice ale licenţelor.

telefonie

De asemenea, Autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii a decis scoaterea la licitaţie în anul 2012 a tuturor frecvenţelor radio disponibile din benzile de 900 şi 1800 MHz, care sunt utilizate în acest moment de către Cosmote, Orange şi Vodafone. De asemenea, ANCOM va face toate demersurile pentru eliberarea şi includerea în licitaţie a benzilor de 800 MHz şi 2600 MHz, utilizate în prezent parţial de către Ministerul Apărării Naţionale.

Noile licenţe vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2013, în cazul benzilor deţinute în prezent de Orange Romania şi Vodafone România, şi, respectiv, cu data de 6 aprilie 2014, în cazul benzilor deţinute în prezent de Cosmote.

Soluţia acordării drepturilor de spectru radio în benzile de 900 MHz şi 1800 MHz prin procedură de selecţie competitivă, cu intrarea lor în vigoare după expirarea celor deţinute, este în deplină concordanţă atât cu prevederile din legislaţia europeană relevantă referitoare la acordarea resursei de spectru radio, cât şi cu legislaţia naţională. Totodată, soluţia aleasă oferă şanse egale şi operatorului care nu deţine în prezent drepturi de utilizare a frecvenţelor în benzile de 900 şi 1800 MHz.

Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, susţine că metoda licitaţiei a fost aleasă pentru că este „soluţia cea mai echitabilă, mai corectă şi mai transparentă, care ne va permite în acelaşi timp să maximizăm eficienţa utilizării spectrului şi să realizăm valoarea reală a acestei resurse limitate a statului român, în beneficiul concurenţei şi utilizatorilor. În contextul în care România este deja acoperită cu mai multe reţele de comunicaţii mobile şi penetrarea este de 110%, selecţiile comparative, care pun accentul pe viteza şi dimensiunea dezvoltării de infrastructuri, sunt mai puţin justificate”.

Preşedintele ANCOM a mai precizat că licitaţia va permite şi intrarea unor noi competitori pe piaţa românească. Licitaţia va avea loc în prima parte a anului viitor. Până atunci, Autoritatea va concepe un design detaliat al licitaţiei, pe care îl va supune consultării publice. Licitaţia va fi concepută astfel încât să asigure condiţii egale, nediscriminatorii, proporţionale şi transparente pentru toţi operatorii interesaţi să activeze pe piaţa românească.

Sursa: chip.ro

Intel lanseaza Thunderbolt in aprilie

Intel va lansa, in aprilie anul viitor, tehnologia proprietara Thunderbolt, momentan disponibila doar pe o serie de dispozitive high-end. Intel si-a anuntat deja partenerii in legatura cu lansarea pacilor de baza cu suport Thunderbolt, scrie Macrumors.

Thunderbolt, tehnologie proprietara a Intel si considerata concurenta pentru USB 3.0, va deveni disponibila la scala larga si pe alte computere decat cele ale Apple - MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini si iMac, mai precizeaza sursa citata.


Potrivit Digitimes, este de asteptat ca Thunderbolt sa devina mai accesibila din punct de vedere al pretului in 2012, odata cu decizia Intel de a dota placile de baza si cu aceasta tehnologie.

Spre deosebire de majoritatea celorlalti jucatori de pe piata, Intel nu crede ca USB 3.0 si Thunderbolt trebuie privite ca tehnologii concurente, ci doar ca tehnologii complementare.

Intel Thunderbolt va oferi o viteza de transfer de 10 Gb/s – de doua ori mai mare decat in cazul tehnologiei USB 3.0, dar cu mult sub maximul teoretic, care ar ajunge la 100 Gb/s, folosind cablurile optice.

Transferurile de date ultra-rapide se adreseaza in primul rand consumatorilor care folosesc content video HD.

Sistemul promite, totodata, reducerea numarului de cabluri pe care utilizatorii le folosesc.

Thunderbolt are abilitatea de a transporta multiple tipuri de semnal, facilitand alimentarea cu energie si conectarea cu perifericele, prin intermediul unui singur cablu.

Sursa: hit.ro

Cele mai trasnite inventii ale anului 2011

Creativitate fara margini pentru pasionatii de tehnologie care au prea mult timp liber.




1. Mana artificiala Stark. Inspirat poate de Luke Skywalker din Razboiul stelelor, inventatorul, Mark Stark, a creat prototipul pentru prietenul lui, Dave, care s-a nascut fara mana stanga. Obiectul este flexibil si poate inlocui cu destul de mult succes echivalentul lui uman. Prototipul cantareste putin si este usor de folosit.

2. Google Prius. Google, in parteneriat cu Toyota, a inventat prima masina fara sofer. Automobilul gandeste in locul soferului si actioneaza asa cum probabil ar actiona acesta. 7 masini au fost deja testate si sunt folosite de angajatii Google.

3. Oglinda care stie cum iti bate inima. O camera video aflata in spatele oglinzii isi da seama cum stai cu sanatatea uitandu-se la variatiile lumii reflectate pe fata ta. Un algoritm transforma toate datele in bataile inimi si calculeaza pulsul.

4. Imprimanta pentru rucsac. Oriunde te-ai afla, poti printa documentele de care ai nevoie. Gadget-ul functioneaza pe orice suprafata plata.

5. Armura BodyGuard. David Brown a inventat o manusa care poate combate criminalitatea. Modelul lasa loc pentru viitoare inbunatatiri, insa in sine este un salt imens. Manusa poate fi folosita de oricine, dar este momentan doar in faza de prototip.

Cititi mai multe pe  yoda.ro


marți, 27 decembrie 2011

OLED TV-urile atacă piaţa în 2012

lg oled 

Televizoarele cu tehnologia OLED încep în forţă asaltul asupra utilizatorilor începând cu prima lună din 2012.

LG a anunţat că va prezenta peste doar două săptămâni, în cadrul Computer Electronics Show, prototipul celui mai mare TV cu panou white-OLED (tehnologie achiziţionată de la Kodak încă din 2009), cu o diagonală de 55 inci (140 cm) - o dimensiune record în momentul actual. 

Mai mult chiar, producătorul susţine că modelul va putea fi găsit în magazine la mijlocul anului! Terminalul cu o grosime de numai 5 mm oferă un contrast de 100.000:1, un timp de răspuns de 0,01 milisecunde, o paletă mai largă de culori şi consum de curent mai redus decât în cazul LCD-urilor.

Noul panel creat de cei de la LG beneficiază de costuri mai reduse de fabricaţie, graţie tehnologiei Oxide TFT - o soluţie mai ieftină decât panelurile existente, care foloseau tehnologie Low Temperature Poly Silicon (LTPS).
lg oled1

Acelaşi producător a prezentat, cu doar un an în urmă, în cadrul IFA Berlin, un televizor beneficiind de aceeaşi tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diodes - diode organice emiţătoare de lumină)  cu o diagonală de 31 inci, care costa 2.500 de dolari. LG a renunţat însă la dezvoltarea modelelor mai mici, despre care spune că nu sunt destul de profitabile. Iar dacă preţurile terminalelor de acest tip sunt, deocamdată, prohibitive, specialiştii se aşteaptă ca până în 2016 acestea să fie la nivelul celor LCD.

Nici celălalt important producător coreean, este vorba despre Samsung, nu se lasă mai prejos! Se pare că şi acesta pregăteşte, tot pentru CES 2012, un televizor OLED de aceeaşi diagonală. Acesta va folosi un proces de fabricaţie Fine Metal Mask (FMM), şi nu Small Mask Scanning (SMS). Compania a anunţat că va începe producţia de serie spre sfârşitul lui 2012 sau cel târziu la începutul lui 2013.

Potrivit companiei de cercetare DisplaySearch, cele două companii – Samsung şi LG – ar putea atinge anul viitor o producţie de dispozitive OLED TV de aproximativ 50.000 de unităţi, vânzările de astfel de terminale urmând să atingă, în 2012, 278 milioane dolari. Divizia de cercetare a fondului de investiţii Goldman Sachs estimează o rată anuală de creştere de 104%  pentru televizoarele OLED, acestea urmând să atingă în 2020 un raport de unu din patru aparate TV.

Zvonurile mai spun că şi Apple ar pregăti un OLED TV – compania tatonând pentru un eventual acord cu LG în postura de furnizor al panel-urilor de 55  de inci. Analiştii sunt însă sceptici că producătorul coreean ar putea avea suficientă capacitate de producţie pentru ambele companii.

Sursa: chip.ro

Anonymous a spart serverele Stratfor

Grupul de hackeri Anonymous a reusit sa intre in posesia datelor mai multor carduri de credit si a altor informatii sensibile in urma unui atac informatic desfasurat chiar asupra companiei de analiza internationala Stratfor. 



Cei de la Anonymous au spus ca intentioneaza sa doneze banii din conturile sparte Crucii Rosii si altor organizatii de acest gen, scrie Venturebeat.

Hackerii Anonymous au reusit sa intre in posesia mai multor parole, e-mailuri si carduri de credit ale agentiei americane de analiza politica, Startfor. Cei de la agentia americana au confirmat atacul si au suspendat activitatea serverului afectat si al serviciilor de e-mail.

Totusi, cei de la Stratfor spun ca atacul nu este de proportiile anuntate de cei de la Anonymous si ca au fost afectate datele "catorva" membri care cumpara revista de analiza.

Cei de la Anonymous sustin ca Stratfor, desi lucreaza cu Pentagonul, nu codificase informatia pe care programatorii au accesat-o. In plus, au anuntat hackerii, Anonymous va dona un milion de dolari (din cardurile sparte) unor organizatii caritabile.

Sursa:hit.ro

LG isi actualizeaza smartphone-urile la Android 4.0

LG a anuntat ca va incepe actualizarea software-ului de pe telefoanele Android la noul sistem de operare Android 4.0 (Ice CreamSandwich).
 
Actualizarile vor fi lansate incepand din al doilea trimestru al anului viitor.

Primul smartphone LG care va primi Ice Cream va fi LG Optimus LTE (Nitro HD), urmat de Prada, Optimus 2X, Optimus Sol, myTouch Q si Eclipse.

In trimestrul al treilea, LG va aduce update-ul si pentru Optimus 3D (Thrill 4G), Optimus Black, Optimus Big, Optimus Q2 si Optimus EX.
LG a precizat ca update-ul va fi disponibil la date diferite in functie de tara si operatorii de telefonie.

Sursa: gadgetreport.ro

marți, 20 decembrie 2011

Romanii au creat o aplicatie ingenioasa pentru Android


O echipă de români, care lucrează pentru o companie americană, a creat Lockguard, o aplicaţie Android care detectează, înregistrează și semnalează orice tentativă străină de acces în telefon, declanșându-se deblocarea sau încercarea nereușită de deblocare a acestuia.
De câte ori nu ne-am uitat telefonul pe birou și, când ne-am întors din pauză, l-am găsit… mișcat? Sau chiar a dispărut? De câte ori nu ne-am întrebat cine ne umblă la telefonul mobil când îl lăsăm în diverse locuri, îl uităm prin diverse locuri?  De câte ori n-am vrea să știm cine și când ni l-a furat? Sau unde l-am pierdut?

Muzeme, un start-up american, a dezvoltat în acest sens o aplicație pentru dispozitivele care folosesc Android, aplicație care răspunde eficient la toate cerințele de mai sus: Lockguard.  Ce este și mai interesant e faptul că dezvoltarea aplicației a fost administrată din România, iar compania americană o pune la dispoziția pieței mondiale, prin Android Market.

Caracteristicile principale:

-    detectează și înregistrează încercările reușite și nereușite de deblocare (dată, ora, locatie – coordonatele GPS extrase din retea)
-    capturează fotografii și înregistrează video prin front camera (beta)



Cititi mai multe pe Capital.ro

Microsoft instalează Internet Explorer 9 pe calculatoarele utilizatorilor fără ştirea lor

Microsoft, cea mai mare companie producătoare de software, va instala ultima versiune a browserului său, Internet Explorer 9, pe calculatoarele clienţilor săi din întreaga lume, începând cu luna ianuarie, fără ştirea lor, scrie BBC.

Americanii de la Microsoft se simt ameninaţi de Google şi al său browser Chrome, care a depăşit recent cota de piaţă a Mozilla Firefox şi care creşte considerabil de la o lună la alta.  Microsoft a decis recent ca, începând de anul viitor, toţi utilizatorii sistemelor de operare Windows să beneficieze de ultimele versiuni ale browserului Internet Explorer.

Astfel, cei care folosesc Windows XP vor trece la Internet Explorer 8, iar cei care au calculatoare cu Windows Vista şi Windows 7 vor rula Internet Explorer 9. Programul de actualizare a browserelor, care vizează milioane de PC-uri,  va începe în luna ianuarie cu Brazilia şi Australia. Trebuie ştiut că doar utilizatorii care au activate actualizările automate (automatic updates) vor fi încluşi în program.

Cititi mai multe pe capital.ro

luni, 19 decembrie 2011

Noi zvonuri despre iPad 3 - "episodul" componente

Inceputul lui 2012 ar trebuie sa aduca fanilor Apple o noua "jucarie": iPad 3. Am mai discutat despre acest aspect, toata lumea stie ca primavara Apple isi numara... produsele. iPad3 va fi, probabil, unul dintre aceste produse, iar zvonurile care circula pe internet de ceva vreme au ajuns acum la episodul "componente". 

Sa vedem, cu ajutorul celor de la 9to5Mac, ce "estimari" hardware au mai aparut in ultimele zile.
De aceasta data vorbim despre circuitele electronice ale iPad3, "dezvaluite" de blogul Cydia. Mergand mai departe, se pare ca schimbari semnificative au fost aduse microfonului urmatoarei generatii a tabletelor Apple. In rest, nimic deosebit si nici macar nimic confirmat.

Noi zvonuri despre iPad 3 - episodul componente

iPad3 ar putea fi lansat pe piata in primavara anului viitor, posibil in februarie, daca Apple respecta calendarul lansarilor de pana acum.

Zvonurile care circula pe internet mai amintesc si de faptul ca urmatoarea tableta Apple ar trebui sa beneficieze de un ecran cu o rezolutie mai mare, dar sa aiba dimensiunile generale mai mici (8,6 inci).

Sursa: hit.ro

vineri, 16 decembrie 2011

Assassin's Creed: Revelations Review


Un review facut de GamexTv

Site-urile de torrente au acum o arma secreta care le poate asigura supravietuirea

Razboiul dintre site-urile de torrente si producatorii de filme ia o turnura neasteptata!
Dezvaluire halucinanta! Site-urile de torrente au acum o arma secreta care le poate asigura supravietuirea
Lupta epica dintre site-urile de torrente si producatorii de filme de la Hollywood ajunge la un nou nivel, dupa ce site-ul torrentfreak.com a dezvaluit ca Sony Pictures Entertainment, Fox Entertainment si NBS Universal folosesc la randul lor site-uri de torrente pentru a descarca productii cinematografice. Cu alte cuvinte, incalca exact legea la care tin cu dintii.
Dupa ce au aflat IP-urile marilor studiouri de la Hollywood, baietii de la torrentfreak au vrut sa afle ce anume descarca acestea. Si mare le-a fost mirarea cand au descoperit ca fax exact ceea ce condamna cu putere.
  Sursa: yoda.ro
Iata si dovezile:
Sony Pictures:
NBC Universal:
Fox Entertainment

joi, 15 decembrie 2011

Gadgeturile care se anunta blockbustere in 2012.

1. 2012 va fi anul Ultrabook, laptopul foarte subtire, rapid, ieftin si proiectat pentru a concura cu Apple MacBook Air. Se pare ca mai mult de 50 de noi Ultrabook-uri vor fi lansate de diversi producatori in 2012. Din punct de vedere tehnic, un "Ultrabook" ar fi trebuit sa fie echipat cu un procesor Intel, insa acum se zvoneste ca AMD va intra in joc anul viitor.

2. HTC Edge si alte smartphone-uri cu procesoare quad-core. Procesorul quad-core Tegra 3 al NVIDIA este gata de drum, iar producatorii de smartphone-uri sunt gata sa foloseasca noul cip chiar de la inceputul anului. Primul device cu Tegra 3 va fi HTC Edge, un telefon mare, cu un ecran de 4.7-inch si cu integrare Beats Audio.

3. Tabletele Ice Cream Sandwich. Tableta optimizata Google - Honeycomb OS a fost livrata cu atatea defecte incat era de nefolosit. Lucrurile au mers mai bine cu versiunea 3.2, insa nu s-a apropiat de perfectiune. Din fericire, Ice Cream Sandwich este disponibila si va rula pe tabletele si telefoanele Android. Una dintre primele tablete care vor beneficia de acest upgrade va fi Asus Eee Pad Transformer Prime. Urmeaza altele.

4. Nokia Lumia 800 va fi noul pilot Microsoft pentru Windows Phone. Lansarea va avea loc in SUA, la inceputul lui 2012. De asemenea, se aude ca va fi un dispozitiv LTE care va rula pe Verizon si AT&T.

5. iPhone va beneficia de redesing in 2012. Multi au fost dezamagiti cand au auzit de iPhone 4S in loc de iPhone 5. Acum Apple anunta ca noul look va fi mult mai subtire, cu un ecran mai mare si cu LTE/4G. Isi va arata fata in vara sau toamna anului 2012.

6. Telefonul Nexus produs de Google a devenit o traditie in fiecare an. Nu se stie aproape nimic despre noua versiune cu Android in afara de nume: Jelly Bean. Intrebarea care se pune este: cine va produce gadgetul, acum ca Google detine Motorola? Va ramane oare gigantul alaturi tot de Samsung?

7. BlackBerry cu QNX. RIM este gata sa parieze ca noul sau sistem de operare, bazat pe QNX, va fi cheia care va deschide cutia succesului. Se pare ca noul telefon va fi lansat la jumatatea anului.

8. Sunt multe zvonuri potrivit carora MacBook-urile vor avea partea de un refresh masiv la inceputului lui 2012. Inclusiv de o versiune de 15-inch pentru MacBook Air.

9. Noua minune Samsung Galaxy Tab, asa este considerata de catre specialisti. Potrivit BGR, se pare ca Samsung va dezveli tableta de 11.6 inch, in cadrul unui congres din februarie. Ecranul va avea o rezolutie de 2560x1600.

10. iPad3. Nu se cunosc prea multe detalii tehnice, se stie doar ca va fi lansata in februarie sau martie. In afara de un ecran mai bun, se pare ca va avea acces la reteaua LTE/4G.

11. Kindle Fire si mai mare. Noua versiune va avea un ecran de 10 inch sau 8,9.

12. Televizorul Apple va schimba totul in sufrageria ta? Se pare ca va iesi pe piata la sfarsitul anului 2012 sau inceputul anului 2013.

Sursa: incont.ro

Samsung isi face publicitate pe seama procesului cu Apple din Australia

Samsung a castigat in instantele australiene dreptul de a vinde in tara cangurilor ceea ce unii au numit cel mai bun produs de pana acum al companiei. Iar Samsung profita acum de acest lucru. Nu doar ca vrea sa vanda cat mai mult tablete PC Galaxy Tab 10.1, dar le si face reclama "batand obrazul" concurentilor de la Apple, scrie Engadget.
Samsung isi face publicitate pe seama procesului cu Apple din Australia
Sun-Herald, un ziar australian de mare tiraj, a publicat in aceasta saptamana, zilnic, o reclama de la Samsung in care sud-coreenii au folosit numele Apple.

Contextul, insa, este inteligent. Textul publicitar, care este tiparit langa fotografia Galaxy Tab 10.1 spune asa: "Tableta pe care Apple a incercat sa o opreasca. Este vremea pentru Tab.".

Iar lucrurile nu se opresc aici. Tyler McGee, vicepresedinte in cadrul Samsung Australia, a declarat ca "razboiul" cu Apple (prin tribunalele australiene) a fost mult mai eficient ca metoda de marketing pentru Galaxy Tab decat o campanie conventionala pe care compania ar fi trebuie sa o promoveze.

Sursa: hit.ro

miercuri, 14 decembrie 2011

Cum arăta Google când a fost lansat?

Motorul de căutare Google, lansat în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin, a revoluționat internetul în scurt timp.


Data oficială a lansării a fost 4 septembrie 1998. Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că interfața era atât de simplă deoarece fondatorii nu știau limbajul HTML, potrivit mashable.com. 

Mai mult, denumirea motorului de căutare conținea un semn de exclamație, precum cel folosit de Yahoo.

Logoul Google  fost centrat pe pagina de deschidere abia în 2001. În momentul lansării, logoul era plasat în partea stângă.

Google a făcut o practică din a-și schimba logoul cu diferite ocazii. Puțini sunt cei care cunosc povestea primului Doodle. În 1998, Brin și Page au plecat în weekend la un festival organizat în Nevada. "Omul în flăcări", primul Doodle, a fost creat pentru a le transmite utilizatorilor Google că cei doi nu sunt "la birou" și, în consecință, nu vor putea repara unele probleme tehnice, precum prăbușirea unui server.


Sursa:Evz.ro

The Elder Scrolls V: Skyrim , a fost desemnat jocul anului 2011

A fost desemnat jocul anului 2011

Pentru premiul cel mare au fost nominalizate jocurile: Batman: Arkham City, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Portal 2, The Elder Scrolls V: Skyrim si Uncharted 3: Drake's Deception. Vezi cine a castigat!
A fost desemnat jocul anului 2011
Jocul anului 2011 a fost desemnat in acest weekend in California, in cadrul ceremoniei Video Games Awards. La ceremonia de decernare a premiilor, au participat will.i.am,  LL Cool J, Hulk Hogan, Charlie Sheen si altii.
Competitia s-a desfasurat, la fel ca Oscarurile, pe mai multe categorii. La Jocul Anului, au fost nominalizate urmatoarele: Batman: Arkham City, The Elder Scrolls V: Skyrim, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Portal 2 si Uncharted 3: Drake's Deception. Invingator a iesit jocul The Elder Scrolls V: Skyrim.
Iata lista castigatorilor:
Game of the Year
The Elder Scrolls V: Skyrim
Studio of the Year
Bethesda Game Studios
Character of the Year
The Joker – Batman:  Arkham City
Video Game Hall-of-Fame Award
“The Legend of Zelda”
Best Xbox 360 Game
Batman: Arkham City
Best PS3 Game
Uncharted 3: Drake’s Deception
Best Wii Game
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Best PC Game
Portal 2
Best Handheld/Mobile Game
Super Mario 3D Land
Best Shooter
Call of Duty: Modern Warfare 3
Best Action-Adventure Game
Batman: Arkham City
Best RPG
The Elder Scrolls V: Skyrim
Best Multiplayer
Portal 2
Best Individual Sports Game
Fight Night Champion
Best Team Sports Game
NBA 2K12
Best Driving Game
Forza Motorsport 4
Best Fighting Game
Mortal Kombat
Best Motion Game
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Best Independent Game
Minecraft
Best Adapted Video Game
Batman: Arkham City
Best Song in a Game
"Build that Wall (Zia’s Theme)” by Darren Korb – Bastion
Best Original Score
Bastion
Best Graphics
Uncharted 3: Drake’s Deception
Best Performance by a Human Male
Stephen Merchant as Wheatley – Portal 2
Best Performance by a Human Female
Ellen McLain as GLaDOS – Portal 2
Best Downloadable Game
Bastion
Best DLC
Portal 2 Peer Review
Most Anticipated Game in 2012
Mass Effect 3
Trailer of the Year
Assassin’s Creed: Revelations – E3 2011 Trailer

Camera care filmeaza cu 1.000 de miliarde de cadre pe secunda

Cercetatorii de la MIT au reusit sa construiasca un sistem care filmeaza cu o mie de miliarde de cadre pe secunda si poate captura inclusiv propagarea luminii.



 "Am construit o camera slow-motion virtuala cu ajutorul careia putem vedea fotonii - particulele de lumina - miscandu-se in spatiu", a spus Ramesh Raskar, Profesor adociat la MIT Media LAB. "Pana acum am vazut poze cu un glont trecand printr-un mar. Dar fotonii se misca de un milion de ori mai repede decat gloantele. Aceasta camera vede fotoni - sau gloante de lumina - care calatoresc prin spatiu", a mai spus cercetatorul.

Sursa: yoda.ro

Hitachi a lansat primul HDD de 4TB din lume

Hitachi pare sa sfideze tendintele tehnologice care spun ca SSD-urile vor cuceri cu totul computerele noastre. Compania a lansat primul hard drive de 3,5 inci cu o capacitate de 4 TB, scrie ExtremeTech.

Numele "monstrului" este Deskstar 5K. Viteza este de 5900 RPM, are interfata SATA 3 6Gbps si cache de 32MB.

Practic, noul HDD de la Hitachi are, fata de versiunile anterioare de 2 si 3 TB capacitate de stocare, un platan in plus. Noul record al celor de la Hitachi v-ar costa, in cazul in care aveti motive sa puneti un hard de 4TB pe computerul de acasa, aproximativ 350 de dolari (acesta este pretul fara taxe etc.).

 Intervine, insa, o intrebare cat se poate de normala. Chiar aveti nevoie de un astfel de monstru acasa? Daca da, nu va putem dori decat multa rabdare in eventualitatea unei formatari... Dar, se pare ca lucrurile nu se vor opri aici. Cercetatorii anunta platane cu o densitate si mai mare, adica un salt la 6GB, in viitorul apropiat.

 Sursa: Hit.ro

sâmbătă, 10 decembrie 2011

RCS RDS ar putea deveni al patrulea operator de telefonie mobilă din Ungaria


Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Ungaria a anunţat vineri că un număr de şase companii au depus documentele necesare pentru a fi incluse în procedura de licitaţie pentru acordarea unor noi licenţe de telefonie mobilă, scrie Agerpres.

Potrivit autorităţii, au fost primite documentele necesare de la următoarele companii: Telenor Magyarország Zrt., Magyar Posta Zrt. (Poşta ungară), RCS&RDS S.A. (operatorul de cablu din România), Vodafone Magyarország Zrt., Magyar Telekom Nyrt. şi Viettel Group (un operator de telefonie mobilă din Vietnam). Documentele primite vor fi revizuite iar acest proces ar urma să se încheie până la data de 2 ianuarie 2012. În cazul în care se va dovedi justificat, autoritatea ar putea cere participanţilor să remedieze deficienţele din documentele lor.

În prezent, în Ungaria operează trei operatori de telefonie mobilă: Telenor ASA (Norvegia), Vodafone Group PLC (Marea Britanie) şi Magyar Telekom Nyrt. (companie deţinută de grupul german Deutsche Telekom AG).

 Cititi mai multe pe: Capital.ro

Motorola obtine o victorie istorica in razboiul patentelor. Vanzarile iPhone si iPad ar putea fi interzise in Germania

Vanzarile iPhone si iPad ar putea fi interzise in Germania dupa ce concurentii de la Motorola au obtinut o victorie istorica in “razboiul patentelor” pe care il poarta cu Apple, potrivit The Inquirer
 
Cazul se refera la patente ale Motorola din domeniul comunicatiilor fara fir, mai exact anumite patente ale companiei japoneze legate de tehnologia GPRS pe care iPhone-urile si iPad-urile le-ar incalca.
Cazul reprezinta o pierdere uriasa pentru Apple in razboiul mondial al patentelor pe care il poarta cu producatorii asiatici de terminale Android in mai multe tari din intreaga lume.

“Vom face apel la decizia justitiei imediat. Consumatorii germani care vor sa-si cumpere un iPhone sau iPad de sarbatori nu ar trebui sa aiba probleme in a le gasi”, au declarat la scurt timp dupa pronuntarea deciziei reprezentantii Apple.

Potrivit expertului in patente Florian Mueller, decizia instantei germanie include o interdictie preliminara aplicabila vanzarilor subsidiarei Apple Sales International, inregistrata in Irlanda.

Apple mai pierdut, vineri, o batalie in razboiul patentelor, o curte australiana ridicand interdictia vanzarilor tabletei Samsung Galaxy Tab in aceasta tara.

In lumina ultimelor evenimente, achizitia Motorola Mobility de catre Google, petrecuta in vara acestui an, pare una naturala. Specialistii din piata au speculat inca de la acea data ca Google a platit 12,5 miliarde de dolari pentru compania japoneza doar pentru portofoliul sau de patente din zona telecom, si asta pentru a putea apara Android, platforma mobila pe care o dezvolta, de procesele intentate de Apple catre mai multi producatori.

Conflictul juridic dintre Apple si producatorii de terminale Android are o istorie indelungata, cele mai multe procese fiind intentate de compania americana sud-coreenilor de la Samsung.

Apple ii acuza pe acestia ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

In prezent, intre Apple si Samsung exista deschise 23 de procese, in tari precum Franta, Japonia, Germania, Coreea de Sud si Statele Unite.

Pana acum, Apple pare sa fi iesit invingatoare in disputele cu cei de la Samsung. Compania americana a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Galaxy Tab 10.1 in Germania si sa provoace retragerea modelului Galaxy Tab 7.7 din targul IFA Berlin.

Sursa: gadgetreport.ro

vineri, 9 decembrie 2011

Acesta este primul smartphone Panasonic pentru piaţa europeană

Panasonic încearcă o revenire în forţă pe piaţa telefoanelor inteligente. Primul pas este făcut chiar astăzi, odată cu prezentarea unui model smartphone cu design foarte atrăgător.

Panasonic - smartphone prototip

Noul model nici măcar nu a primit un nume oficial, dar Panasonic ne asigură că europenii vor fi printre primii care se pot bucura de el, nu mai târziu de luna martie a anului viitor.

Panasonic - smartphone prototip

Asamblat într-o carcasă cu profil în forma literei D, noul smartphone este rezistent la apă şi praf. Ecranul cu diagonală 4.3 inch este de tip OLED, suportă rezoluţia 960 x 540 pixeli şi afişează interfaţa sistemului de operare Android. Alături de o cameră foto cu specificaţii încă neprecizate, prototipul oferă şi conectivitate NFC.

Panasonic - smartphone prototip Panasonic - smartphone prototip


Panasonic şi-a propus să vândă până la sfârşitul anului 2012 aproximativ 1.5 milioane de telefoane din categoria smartphone, numai în Europa. Folosind drept referinţă acest prim model, compania plănuieşte să-şi diversifice oferta de produse în perioada următoare, în speranţa de a atinge cifrele de vânzări propuse.

Sursa: go4it.ro

Android: dincolo de cele 10 miliarde de download-uri

Scriam zilele trecute despre faptul că Android Market a depășit cifra de 10 milarde de descărcări de aplicații. Acum Google a mai dat câteva informații menite să aducă mai multă lumină asupra Android Market. Să vedem despre ce e vorba:

1. Duminică seara la ora 21:00 se descarcă cele mai multe aplicații

2. Utilizatorii din 190 de țări descarcă aplicații zilnic

3. Cele mai multe download-uri de aplicații se întâmplă din: Coreea de Sud, Hong Kong, Taiwan, US, Singapore, Suedia, Israel, Danemarca, Olanda, Norvegia

4. Categoriile din care se descarcă cele mai multe aplicații sunt: Jocuri, Distracție, Instrumente, Comunicare, Productivitate, Personalizare, Muzică și Audio, Social, Media și Video, Călătorie

5.12 miliarde de mile au fost parcurse cu Google Maps

alt

Sursa: chip.ro

Nokia N9, acum disponibil şi în versiune pe alb

Nokia N9, telefonul finlandez cu MeeGo OS, a devenit disponibil şi pe alb, pentru a fi în ton cu sezonul de iarnă, dar şi cu ţinutul de unde provine.

În momentul de faţă, se găseşte doar în Finlanda, în versiunea cu 64 GB memorie internă. Preţul la liber este de aproximativ 630 Euro.

În afară de nuanţă, Nokia N9 White are o carcasă cu finisaj din plastic lucios, spre deosebire de modelele pe negru care "îmbracă" un plastic mat.

Nokia N9 White Nokia N9 White

Vă reamintim şi câteva specificaţii tehnice ale lui Nokia N9:
  • Ecran AMOLED capacitiv, 3.9 inch, 480 x 854 pixeli;
  • Procesor Cortex A8 1 GHz, 1 GB RAM
  • Cameră de 8 MP, autofocus, video HD 720p;
  • Tehnologie NFC.
Nu se ştie deocamdată data la care Nokia N9 White va ajunge în ţara noastră. Neoficial, este posibil ca băieţii de cartier să îl aducă până de Crăciun.

Sursa: go4it.ro

miercuri, 7 decembrie 2011

Chinezii sparg din nou piata. Au creat o tableta exagerat de ieftina

Tableta foloseste cel mai nou Andoid, 4.0 Ice Cream Sandwich, si are un procesor cu o frecventa de 1 GHz

Compania chineza MIPS Technologies a lansat Novo 7, prima tableta cu cea mai recenta versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Tableta are un display de 7 inch cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli.

"Suntem incantati sa vedem lansarea pe piata a tabletei MIPS cu Android 4.0", a declarat Andy Rubin videpresedinte al companiei Google. "Pretul scazut si caracteristicile performante sunt un mare castig pentru utilizatorii de dispozitive mobile", a mai adaugat acesta.
Novo 7 este echipata cu un procesor Based XBurst JZ4770 cu frecventa de 1 GHz, un procesor grafic Vivante GC860 cu suport OpenGL si grafica 3. Alaturi de Android 4.0 Ice Cream Sandwish sunt preinstalate aplicatii precum Gmail, Google Maps, Google Talk si Google Music.

Bateria are o autonomie de 30 de ore in stand-by, 25 de ore pentru redare muzica, 8 ore pentru redare filme, 7 ore pentru navigare pe Internet sau 6 ore pentru jocuri. Tableta are conectivitate 3G, Wi-Fi (802.11 b/g/n), USB 2.0, HDMI 1.3 si microSD. Tableta va fi disponibila la un pret de aproximativ 100 dolari.

Sursa: yoda.ro

Kinect 2 - interactiune emotiva

Urmatoarea versiune de Kinect ar putea fi atat de performanta, incat sa ofere cu adevarat utilizatorilor o experienta vecina cu domeniul SF: va identifica starea emotionala, va urmari directia privirii si va putea chiar sa citeasca pe buze.



Specialistii de la Microsoft par sa fi optat pentru incorporarea unor senzori deosebit de sensibili la miscari, alaturi de o unitate de recunoastere vocala in masura sa monitorizeze tonul vocii si sa-l asocieze unei anumite stari de spirit a utilizatorului.

Eforturile echipei grupului din Redmond sunt directionate spre imbunatatirea calitatii camerei incorporate si identificarea unor solutii care sa ofere o viteza net superioara fata de versiunea Kinect disponibila in prezent, care utilizeaza tehnologia USB 2.0.

Lansat recent, Kinect Avatar permite deja in buna masura urmarirea anumitor schimbari la nivel de mimica a fetei, corelate cu miscarea buzelor sau a sprancenelor, dar Kinect2 ar putea avansa o tehnologie noua, de o majora precizie si cu rezolutie HD.

Sursa: hit.ro

marți, 6 decembrie 2011

Apple, suspectata de aranjarea preturilor pentru carti cu editurile europene

Compania americana Apple, alaturi mai multe edituri internationale cu activitate in Europa, este investigata pentru o posibila stabilire a preturilor in cazul mai multor titluri de carti care se comercializeaza prin intermediul AppStore - iTunes, scrie Engadget.
Apple, suspectata de  aranjarea preturilor pentru carti cu editurile europene
Investigatia a fost demarata de biroul antitrust al Comisiei Europene si vizeaza verificarea modalitatii de vanzare a titlurilor de carte electronica.

Astfel, CE investigheaza daca pe langa Apple, in "afacerea" fixarii unor preturi mai sunt implicate nume de publisheri precum Hachette Livre (Lagardere Publishing, Franta), Harper Collins (News Corp., SUA), Simon & Schuster (CBS Corp., SUA), Penguin (Pearson Group, Marea Britanie) and Verlagsgruppe Georg von Holzbrinck (Germania).

Potrivit unui comunicat de presa international, Comisia Europeana vrea sa vada daca numele aminitite sunt implicate in vreo activitate de stabilire a unor practici anti-concurentiale si care ar putea afecta vanzarile de carte electronica pe piata europeana.

Sursa: hit.ro

Facebook a cumparat si Gowalla

Facebook pare decisa sa cumpere "tot" internetul. Ultima achizitie a retelei sociale gigant este Gowalla, un serviciu de sharing pe baza de localizare, potrivit unor surse apropiata tranzactiei. Nici Facebook si nici Gowalla nu au comentat tranzactia, scrie CNN.
 
Facebook a cumparat si Gowalla

Importanta achizitiei Gowalla este foarte mare doar si daca ne gandim ca firma a concurat la un moment dat cu Foursquare (a pierdut batalia, este drept), iar ulterior si-a construit o reputatie de brand prin furnizarea de servicii de ghid turistic.

Cum achizitia de catre Facebook nu a fost confirmata, este foarte greu de spus ce intentineaza sa faca reteaua de socializare cu Gowalla in continuare. Cert este ca Facebook-ul se compoerta exact ca un dinozaur care inghite cam orice are chef.

Sa nu uitam de cumpararea Snaptu din vara acestui an, tranzactie care a lasat un gust amar pentru ca Facebook a "taiat" accesul utilizatorilor celorlalte retele de socializare (Twitter, LinkedIn, Picasa, Flickr si altele) la popularul serviciu. Pana acum, singura declaratie care vine de la Facebook pe tema cumpararii Gowalla este : "Nu comentam zvonurile si speculatiile".

Sursa: hit.ro

Gingerbread domina cu 50,51% piata smartphone-urilor Android

Proaspatul Ice Cream Sandwich asteapta nerabdator inceputul anului 2012
Gingerbread domina cu 50,51% piata smartphone-urilor Android

Android, sistemul de operare dezvoltat de Google, s-a dovedit a fi una dintre cele mai dinamice platforme mobile. Cu toate acestea, smartphone-urile nu trec la fel de repede la ultima versiune. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand este lansat un nou telefon insa nu cu ultima versiune software Android.

In prezent sunt sase versiuni, Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread si Ice Cream Sandwich, ce ruleaza pe mai multe smartphone-uri. Gingerbread este cel mai folosit, fiind prezent in 50,51% din cazuri, celelalte versiuni cumuleaza 47%, iar diferenta este data de tabletele ce au instalat Android Honeycomb. Cu alte cuvinte, pentru fiecare telefon cu Gingerbread exista un al doilea telefon cu o versiune Android mai veche.
In timp ce Android Ice Cream Sandwich este prea nou pentru a fi vizibil deocamdata in grafic, versiunea Froyo are inca 35,3%, iar Android Eclair ruleaza pe 9,6% dintre terminale. Mai sunt si 1,3% cu versiunea Donut si un procent mic de doar 0,8% cu Android Cupcake.
Este de asteptat ca in urmatoarele luni Android Ice Cream Sandwich sa fie disponibil pentru smartphone-urile cu versiunea Gingerbread si chiar pentru cele cu Android Froyo. Principalii producatori, Samsung, Sony Ericsson, HTC, Motorola si LG, au anuntat deja ca in scurt timp, cel mai probabil la inceputul anului viitor, update-urile vor fi disponibile.
Sursa:Yoda.ro

MonkeyContact - cauta prieteni prin toate retelele sociale

MonkeyContact este o aplicatie dedicata navigatorului Google Chrome si care va permite sa gasiti oameni, companii, locatii si joburi. Punctul forte al aplicatiei, scrie AddictiveTips, este ca poate genera rezultate mult mai exacte pe baza unui modul de cautare inteligent.
MonkeyContact - cauta prieteni prin toate retelele sociale
MonkeyContact foloseste patru dintre cele mai populare retele sociale pentru a gasi oamenii pe care ii cautati. Cu cat aveti mai multe conturi pe retelele respective, cu atat aveti mai multe sanse sa gasiti ceea ce cautati. Retele disponibile prin MonkeyContact sunt LinkedIn, Facebook, Google+ si Angel List.

Pentru a folosi MonkeyContact nu trebuie sa faceti altceva decat sa introduceti cuvantul cautat in casuta de search si sa asteptati generarea continutului. Pentru moment, aplicatia este in stadiu beta de dezvoltare, dar este foarte stabila. MankeyContact este disponibila pentru descarcare in WebStore-ul Google Chrome.

Descarca MonkeyContact

Sursa: Hit.ro

Apple Handshake vrea sa revolutioneze si transferul de date intre device-uri

In ultimii 10 ani, Apple a fost, fara indoiala, cea mai inovativa companie din lume. Inventiile pe care le-a propus industriei au schimbat comportamentul uman. Aceeasi companie intentioneaza sa continue seria inovatiilor cu o noua tehnologie legata de schimbul de informatii si date intre device-uri electronice prin intermediul urmatoarei generatii de camere foto, scrie PatentlyApple.
Apple Handshake vrea sa revolutioneze si transferul de date intre device-uri
Noul patent, denumit Handshake, inregistrat de Apple la data de 1 decembrie anul acesta, arata ca firma ramane inovativa chiar si fara geniul lui Steve Jobs. Noul patent se refera la schimbul de date rapid si sigur intre doua dispozitive electronice, prin intermediul camerelor foto.

Solutia tehnologica va putea fi folosita inclusiv in retail, iar de acum lucrurile devin foarte serioase in conditiile in care Apple intra segmentul de activitate al PayPal sau Bump. Cum functioneaza sistemul? Una dintre camerele unui device electronic capteaza o imagine, iar daca un alt dispozitiv electronic cu capabilitati similare se afla in zona, il detecteaza si identifica daca acesta din urma este dotat cu camere foto.

Pe scurt, daca un telefon "vede" un alt device, se poate conecta la el, se autentifica si poate trimite sau primi orice fel de date.

Sursa:Hit.ro

luni, 5 decembrie 2011

Becuri cu LED-uri şi boxe incorporate - soluţie de sonorizare scumpă

Acestea nu sunt primele becuri cu difuzoare incorporate pe care le-am văzut. O pereche este însă acum suficientă pentru o cameră obişinuită. Becurile AudioBulb au o luminozitate comparabilă cu a unui bec cu incandescenţă de 60 W. Nu este menţionată puterea difuzoarelor incorporate, însă ea ar trebui să fie suficientă pentru un dormitor.

Sunetul redat de becurile-difuzor este transmis wireless de o bază de tip docking station. Aceasta foloseşte un semnal radio de 2,4 GHz şi are o rază de acţiune de 30 m. Nu lipseşte mufa pentru dispozitive Apple, însă pe undeva prin spate avem şi o intrare line-in de 3,5 mm. Pentru ca utilizatorul să poată controla de oriunde muzica, în pachet este inclusă şi o telecomandă.

Preţul unei perechi de becuri cu boxe incorporate este de 300 $. Poate că pentru mulţi dintre cititori el nu poate fi justificat, însă trebuie să ţinem cont de mai multe lucruri. În primul rând, becurile LED-uri sunt încă foarte scumpe şi în pachetul de mai sus sunt incluse două. În al doilea rând, avem un sistem de transmisie wireless la o frecvenţă înaltă care ar trebui să ofere o calitate bună a sunetului. Nu în ultimul rând, acel dock din pachet suportă dispozitive Apple, o facilitate care creşte automat preţul. Din păcate nu vă putem spune când sau dacă becurile AudioBulb vor ajunge în ţara noastră.



 Sursa: go4it.ro

Povestea de succes a unei companii romanesti care a cucerit vestul

"Credem in puterea de inovatie a romanilor si in spiritul lor creator" (Catalin Cosoi, Global Research Director Bitdefender) 
 
Bitdefender. Povestea de succes a unei companii romanesti care a cucerit vestul

Poarta cu mandrie pe sigla steagul dacic si nu se sfiesc sa le explice strainilor ce inseamna Romania. Oamenii de la Bitdefender, una dintre cele mai importante companii producatoare de solutii antivirus, cred in spiritul creativ al romanilor si in capacitatea lor de a schimba lumea.
Catalin Cosoi, Global Research Director Bitdefender, este unul dintre specialistii insarcinati cu cercetarea in domeniul amenintarilor informatice.


 
Rep: Cum reuseste o companie romaneasca pe piata internationala, in conditiile in care exista atat de multi competitori?
 
C. C.: Prin excelenta in tot ceea ce facem, incepand de la procesele de cercetare de piata prin care imaginam noi produse si terminand cu partea de aftersales. In orice colt al lumii s-ar afla, clientul trebuie sa fie multumit la oricare dintre aceste nivele de interactiune cu Bitdefender. Inca de la inceput am mizat pe tehnologie si pe inovatie, iar in timp am reusit sa adaugam acestor valori fundamentale si alte atribute care au contribuit la succesul brandului si la procesul de internationalizare.

Cititi mai multe pe Yoda.ro

vineri, 2 decembrie 2011

Telefonul tau Android inregistreaza absolut tot ceea ce faci

Un soft stie inclusiv parolele tale si ceea ce cauti pe Google.
Telefonul tau Android inregistreaza absolut tot ceea ce faci
Telefonale cu Android sunt supravegheate cu ajutorul unui program spion care stie in fiecare moment ce face posesorul si retine aceste informatii. Descoperirea a fost facuta de Trevor Eckhart, un tanar de 25 de ani care dezvolta aplicatii de Android.

Programatorul spune ca soft-ul spion a fost instalat pe aproape toate telefoanele cu Android si retine fiecare parola, fiecare mesaj text, dar si coordonatele geografice. Aplicatia a fost creata de compania Carrier IQ, care sustine ca este singura ce ofera date legate de utilizatori producatoarelor de telefoane mobile si operatorilor.
Oficial, respectiva aplicatie ar memora doar date generale, insa tanarul Trevor Eckhart a reusit sa demonstreze ca soft-ul pastreaza orice tip de date.


Nu doar posesorii de telefoane cu Android sunt monitorizati, ci si alti proprietari de smartphone-uri. Oficialii Nokia au negat deja ca spyware-ul ar fi instalat pe aparatele lor.

Sursa: yoda.ro

joi, 1 decembrie 2011

Bitdefender Mobile Security - protectie gratuita pentru dispozitivele mobile

Compania romaneasca BitDefender a lansat astazi Bitdefender Mobile Security, o aplicatie de securitate dedicata dispozitivelor mobile cu sistem de operare Android.  Aplicatia este destinata in egala masura tabletelor si telefoanelor mobile inteligente.

Bitdefender Mobile Security se bazeaza masiv pe scanarea in-the-cloud, astfel incat scanarea aplicatiilor sa se faca doar cand este cazul, consumul de resurse hardware fiind foarte redus.


“Bitdefender Mobile Security este un exemplu excelent prin care se demonstreaza ca o aplicatie poate fi deosebit de puternica in ceea ce priveste nivelul protectiei si totodata incredibil de economica atunci cand vine vorba de resurse sau de baterie”, precizeaza Alex Balan, Senior Product Manager Bitdefender.

Bitdefender Mobile Security include facilitati precum Application Audit, Anti-Theft sau Web Security, ajutand utilizatorul sa pastreze confidentialitatea datelor personale, sa se protejeze de toate amenintarile informatice sau chiar sa recupereze un dispozitiv mobil furat sau pierdut.

Aplicatia poate fi accesata aici.

Sursa: hit.ro

 
Powered by High tech Blog™